Akadálymentes változat

Tiszta Európa Program

Hírek

2020. május: Beszámoló a projekt előrehaladásról

A projekt keretében építési feladatra kiírt, nyílt közbeszerzési eljárás nyertese a legalacsonyabb egyösszegű árajánlatot adó (2.751.800.214,- Ft) Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, amellyel a „Vállalkozási szerződés keretében a „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése az Észak-Balatoni közszolgáltatási területen, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű KEHOP-3.2.1-15-2017-00014 azonosítószámú projekt tervezési és kivitelezési feladatainak teljes körű ellátása a FIDIC Sárga Könyv feltételei szerint” nevű szerződés aláírása és pénzügyi ellenjegyzése 2020. január 24-én megtörtént.
Tovább »

2018. május - Szerződéskötés a hulladékgyűjtő járművek beszerzésére

Hulladékgyűjtő járművek beszerzésére írt alá adás-vételi szerződést 2018. május 23-án az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás, amely 2,6 milliárd forint támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése az észak-balatoni közszolgáltatási területen, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projektjének megvalósítására.
Tovább »

2018. Július – Megérkeztek az új hulladékgyűjtő járművek

Megérkezett az a 9 darab hulladékgyűjtő jármű, amelyeket a Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése az észak-balatoni közszolgáltatási területen, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt kereten belül vásárolt az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás.
Tovább »

2018. február - Nyitórendezvény

KÖZEL HÁROMMILLIÁRD FORINTBÓL FEJLESZTIK TOVÁBB AZ ÉSZAK-BALATONI TÉRSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZERÉT
Tovább »

2015. november - december

„Az Észak-balatoni hulladékgazdálkodási rendszerfejlesztése eszközbeszerzésekkel" című, KEOP-1.1.1/C/13-2013-0010 azonosító számú projekt keretében Veszprém megye 7 telephelyére (Királyszentistván, Ajka, Veszprém, Balatonfüred, Balatonalmádi, Pápa, Tapolca) érkeznek új gyűjtőjárművek, hulladékgyűjtő edények és hulladékkezeléshez szükséges munkagépek.
Tovább »

2015. december – Lakossági fórumok

A Társulás a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0010 azonosító számú projekt keretében lakossági fórumokat tart:
Tovább »

2015. december – Átadás-átvételi eljárások

A Társulás a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0010 azonosító számú projekt keretében a leszállított járműveket átadja az üzemeltetőnek.
Tovább »

2015. december 15. – Projektzáró rendezvény

A Veszprém Agórában került megrendezésre „Az Észak-balatoni hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel" c. pályázati projekt záró rendezvénye, ahol Czaun János, a Társulás elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Farkas László projektvezető tartott előadást a projektről és a megvalósított beszerzésekről.
Tovább »

2014. október

2014. októberéig mind a 33 db hulladéklerakó műszaki átadása megtörtént, ezzel az építési munkák befejeződtek. A dokumentálási feladatok teljesítése a projekt zárásig folyamatos.
Tovább »

2014. január

2013. december 31-ig 28 db lerakó került átadásra. A kivitelezés várhatóan 2014 júniusában megvalósul.
Tovább »

2013. szeptember

A rekultivációs munkálatok jól haladnak. Az aktualizált ütemterv szerint a tervezett 2015. júniusi záráshoz képest a kivitelezés várhatóan már 2014-ben megvalósul. A projekt keretében 26 db hulladéklerakó rekultivációja fejeződött be a szeptemberi műszaki átadásokkal. Ebben az évben a még 7 db lerakó munkálataival is végeznek a kivitelező ütemterve alapján, így 33 db lerakó környezetszennyezést kizáró módon lezárásra kerül.
Tovább »

2013. május

A projektet érintő 5 körzetben, rendezvények keretében, környezetvédelmi programokkal hívjuk fel a figyelmet a rekultiváció jelentőségére.
Tovább »

2013. április

Tapolca és a pápai lerakóra is felvonult a kivitelező, áthalmozási és rostálási feladatokat végeznek. A kapolcsi, a pápasalamoni, a balatonrendesi és a nagyalásonyi lerakók munkálatai még nem kezdődtek meg, a kivitelező május hónapban tervez felvonulni. Készre jelentés még egy lerakó esetén sem történt.
Tovább »

2013. március

Megkezdődtek a balatonfüredi, a nyárádi és a nemesgulácsi lerakó munkái. A 2013. március 31-i állapot szerint a LOT 1 készültségi szintje 45%-os, a LOT 2 pedig 22%.
Tovább »

2013. február

Balatonalmádi, Hosztót, Káptalanfa lerakón megkezdődött a terület előkészítés (bozótirtás, fakivágás, áthalmozás, rostálás, depótest-, rétegrend kialakítás). Az időjárás és a terepviszonyok függvényében a munkák folytatódnak.
Tovább »

2012. október - Kivitelezési munkák megkezdése

„Az Észak-Balatoni Térség Települési Szilárdhulladék-kezelési Rendszer működési területén lévő 33 db települési szilárdhulladék-lerakó rekultivációjának megvalósítása” című pályázati projekt keretében megkezdődtek a kivitelezési munkálatok.
Tovább »

2012. szeptember - Megkezdődik Veszprém Megye 33 db települési szilárdhulladék-lerakó rekultivációja

Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás 3.429.787.912 Ft támogatást nyert el a Veszprém megye 158 települését érintő „Az Észak-Balatoni Térség Települési Szilárdhulladék-kezelési Rendszer működési területén lévő, 33 db települési szilárdhulladék-lerakó rekultivációjának megvalósítása” című, KEOP 2.3.0/2F/09-2010-0023 számú európai uniós pályázati kiírásán. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás intenzitása 100%.
Tovább »

t2k